Žampiony na másle s bylinkovým šmakounem
Recepty, HoubySuroviny
- 140 g žampionů (4 menší kusy nakrájené na silnější plátky)
- 60 g šmakouna
- 1 plátek másla o síle 1cm
- 8 lžic smetany na vaření
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- špetka soli
- špetka pepře
Postup Žampiony na másle s bylinkovým šmakounem
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku na rozehřátém másle restujeme plátky žampionů do zlatavé barvy.
Poté přidáme smetanu, sůl, pepř, promícháme a slabým varem zredukujeme na hustější konzistenci.
Vmícháme citronovou šťávu, petrželku, nudličky šmakouna a necháme prohřát. Podáváme s bílým pečivem.