Žampionovo - masový špíz

Recepty, Jiné maso

Suroviny

žampiony (nakrájené na 1/4)
uvařené maso (z předešlého dne, na silnější kostky)
anglická slanina krájená na kostky
cibule na 1/4
koření (co komu vyhovuje, nebo jen sůl a pepř)
máslo
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Střídavě napichujeme na špejle nebo jehly maso (pokud máme krájenou plátkovou anglickou slaninu, maso obalíme v ní), čtvrtky cibule, kostky anglické slaniny a čtvrtky žampionů. Postup opakujeme.

  2. Pak lehce poklademe plátky másla, zabalíme do alobalu a dáme do trouby na 30 minut upéct. Jako příloha se hodí brambory, opečené brambory, hranolky. Kdo má rád, hodí se tatarka, kečup. Zelenina na oblohu nesmí chybět.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!