Žampionová pochoutka

Recepty, Houby

Suroviny

Asi 3/4 kg žampionů
4 červené papriky
3 dkg slaniny
2 středně velké cibule
1 stroužek česneku
1 svazek petrželky
2 lžíce másla
5 lžic zakysané smetany
sůl
pepř
1/8 litru vývaru z masa

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony pokrájíme na slabé plátky, papriky podélně rozkrájíme, odstraníme jadérka a propláchneme vodou. Slaninu pokrájíme na tenké plátky, cibuli, česnek a petrželku nasekáme nadrobno.

  2. V pánvi na rozehřátém másle osmažíme slaninu a vyjmeme ji. Cibuli s česnekem krátce osmahneme na vypečeném tuku, přidáme žampiony, zamícháme a asi 5 minut dusíme.

  3. Do smetany vmícháme sůl, pepř a nasekanou petrželku.

  4. Půlky paprik naplníme připravenými žampiony, dáme do ohnivzdorné misky, podlijeme vývarem, náplň přelijeme smetanovou omáčkou a poklademe slaninkou. Misku přikryjeme a vše dáme na 30 minut zapéct do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!