Vynikající tvarohové knedlíky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g tvarohu (kostka)
50 g másla
200 g hrubé mouky
1 vejce
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Než si uděláme těsto, tak si dáme vařit do většího hrnce vodu.

  2. Příprava těsta je jednoduchá: na vál si nasypem mouku, špetku soli, přidáme vajíčko, změklé máslo a nakonec tvaroh. Všechny suroviny zapracujeme v těsto. Jde to krásně, těsto je super, vůbec se nelepí, nepodsypává moukou. Kdo chce, nechá chvíli odpočinou, jinak se můžou hned plnit a tvarovat knedlíky. Já jsem je dělala s jahodami a s domácími povidly (zahuštěnými nastrouhaným perníkem).

  3. Knedlíky se vaří v horké vodě 8-10 minut, po vyplavání nahoru je vytáhneme sítkem a dáme do mísy s trochou másla, aby se neslepily.

  4. Posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem nebo jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!