Vydatná zelňačka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg kysaného zelí
500 g uzených žebírek
200 g madarské klobásy
200 g ostravské klobásy
200 g domácí klobásy
8 stroužků česneku
2 cibule
100 g sladké papriky
200 g brambor
3 bobkové listy
1 lžička celého pepře
1 lžička nového koření
0,25 l zakysané smetany
2 lžíce sádla
ocet
cukr na dochucení
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky mletého bílého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit uzená žebra, bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl.

  2. Klobásky nakrájíme na půlkolečka opečeme s cibulí a nasekaným česnekem. Zasypeme sladkou mletou paprikou a odstavíme. Uvařená žebra obereme, nakrájíme.

  3. Do vývaru dáme vařit nepropláchnuté zelí. Po 15 minutách přidáme opečené klobásky, uzené maso a nahrubo nastrouhané brambory. Provaříme a zjemníme zakysanou smetanou. Podle chuti přidáme ocet, cukr, pepř a sůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!