Výborná ryba - vše v jednom

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g filé (nebo jakékoliv ryby dle výběru)
nové brambory (množství podle strávníků)
drcený kmín
šťáva z poloviny citronu
4 bobkové listy i více
trochu estragonu
4 větší snítky čerstvého kopru
plátky másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybu si připravíme, že jí nakrájíme na filata, omejeme, osušíme, osolíme, dost pokapeme citronem, posypeme kmínem, estragonem a necháme odležet.

  2. Mezi tím si oškrabeme nové brambory, omyjeme a nakrájíme na poloplátky.

  3. Dáme jich polovinu na dno pekáčku na olivový olej a posolíme. Na brambory poskládáme okořeněnou rybu, na kterou rozprostřeme bobkové listy a na ně dáme druhou polovinu brambor.

  4. Navrch brambory osolíme, poskládáme na ně snítky kopru a pár plátků másla, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct na střední teplotu.

  5. Pečeme celou hodinu a po půl hodině zalijeme střední naběračkou vodu a dopečeme.

  6. Naservírujeme na talíř, posypeme pažitkou a zalijeme šťávou, která nám vznikla - jdeme hodovat!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!