Výborná ryba - vše v jednom
Recepty, RybySuroviny
- 500 g filé (nebo jakékoliv ryby dle výběru)
- nové brambory (množství podle strávníků)
- drcený kmín
- šťáva z poloviny citronu
- 4 bobkové listy i více
- trochu estragonu
- 4 větší snítky čerstvého kopru
- plátky másla
- sůl
Postup Výborná ryba - vše v jednom
Postup přípravy receptu
-
Rybu si připravíme, že jí nakrájíme na filata, omejeme, osušíme, osolíme, dost pokapeme citronem, posypeme kmínem, estragonem a necháme odležet.
Mezi tím si oškrabeme nové brambory, omyjeme a nakrájíme na poloplátky.
Dáme jich polovinu na dno pekáčku na olivový olej a posolíme. Na brambory poskládáme okořeněnou rybu, na kterou rozprostřeme bobkové listy a na ně dáme druhou polovinu brambor.
Navrch brambory osolíme, poskládáme na ně snítky kopru a pár plátků másla, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct na střední teplotu.
Pečeme celou hodinu a po půl hodině zalijeme střední naběračkou vodu a dopečeme.
Naservírujeme na talíř, posypeme pažitkou a zalijeme šťávou, která nám vznikla - jdeme hodovat!