Vlašské maso
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřová kýta nebo kuřecí řízky
- 100 g jader vlašských ořechů
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička moučkového cukru
- 2 lžíce hladká mouka
- olej na pánev
- sůl
Postup Vlašské maso
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky velké jako jádro vlašského ořechu a smícháme s 1 lžící sójové omáčky, lžičkou práškového cukru a 2 lžícemi hladké mouky.
Na pánvi rozehřejeme olej a maso v něm zprudka opečeme. Pak ho vyndáme a necháme v cedníku okapat.
Ve stejné pánvi osmahneme jádra vlašských ořechů, vrátíme k nim maso, přidáme lžíci sójové omáčky a společně smažíme ještě asi 2 minuty. Dochutíme podle potřeby a podáváme s rýží.