Vlašské maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřová kýta nebo kuřecí řízky
100 g jader vlašských ořechů
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička moučkového cukru
2 lžíce hladká mouka
olej na pánev
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky velké jako jádro vlašského ořechu a smícháme s 1 lžící sójové omáčky, lžičkou práškového cukru a 2 lžícemi hladké mouky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a maso v něm zprudka opečeme. Pak ho vyndáme a necháme v cedníku okapat.

  3. Ve stejné pánvi osmahneme jádra vlašských ořechů, vrátíme k nim maso, přidáme lžíci sójové omáčky a společně smažíme ještě asi 2 minuty. Dochutíme podle potřeby a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!