Veselý dortík pro Kristýnku

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
2 vejce
100 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
2 PL oleje
2 PL teplé vody
1 PL kakaa
1 necelá lžička prášku do pečiva
Náplň:
500 g čerstvých jahod
400 ml Rama Cremefine na šlehání
100-150 g moučkového cukru
10 plátků želatiny Dr.Oetker
Na zdobrní:
asi 100 g čerstvých jahod
drobné barevné zdobení na dorty
svíčičky podle vlastního výběru

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, snížíme stupeň šlehání na 1 a přidáváme olej,vodu, prosátou mouku s PDP a kakaem.

  2. Těsto nelijeme do formy o průměru 25-26 cm na pomazaný pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut/podle trouby/.

  3. Vychladlý nízký korpus bez papíru pomažeme jahodovým džemem, položíme na tác a obepneme očištěným dortovým rámem.

  4. Kolem rámu z vnitřní strany poskládáme nakrájené jahody/viz foto/, doporučuji rám slabě potřít olejem-jahody lépe drží.

  5. Želatinové plátky dáme do studené vody asi na 10 minut nabobtnat.

  6. Vyšleháme si šlehačku. Asi 1/2 jahod rozmačkáme, zbytek rozkrájíme na menší kousky a smícháme. Nabobtnalou želatinu vymačkáme, dáme do 100 ml


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!