Vepřový jazyk na kari a rajčatech

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřové jazyky
1 větší cibule
3 rajčata
1 kostka zeleninového bujónu
1 KL kari koření
1 kelímek sladké smetany
2 PL hladké mouky
Na dochucení:
trocha citrónové šťávy nebo octa
sůl podle potřeby
Na vývar k jazykům:
1 mrkev
kousek celeru
bobkový list
nové koření
1/2 l vody
trochu soli

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky dobře opláchneme a s kořením a zeleninou dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme. Já jsem použila papiňák - doba vaření 35 minut, obyčejný hrnec - 50 minut a trochu víc vody.

  2. Uvařený jazyk přendáme do nádoby se studenou vodou, ochladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  3. V hrnci zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme sloupnutá a na větší kousky pokrájená rajčata, kávovou lžičku kari koření, necháme chvilku provonět, přilijeme 2 dl vývaru z jazyků, kostku zeleninového bujónu a 10 minut podusíme.

  4. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme k podušeným rajčatům a ještě 10 minut provaříme. Pokud se vám bude zdát omáčka hustá, můžete trošku přiředit vývarem. Podle potřeby dochutíme solí, případně trochu přikyselíme, ale není nutno, rajčátka mají kyselosti dost. Přidáme nakrájené jazyky, ještě chvilku prohřejeme a podáváme buď s rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!