Vepřové v leču na smetaně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřové plece
1 cibule
zeleninové lečo /malá sklenička/
smetana
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
mletá paprika
1 kostka masoxu
olej nebo jiný tuk
houby (čerstvé, mražené nebo sušené) nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené vepřové maso, osmahneme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Přidáme houby nakrájené na kousky, sušené předem namočíme a opět chvíli osmahneme. Zalijeme vývarem z masoxu a přidáme skleničku leča.

  2. Podusíme doměkka. Když je maso hotové, zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Ještě minimálně 15 minut povaříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!