Vepřové v čajové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g libového vepřového masa (kýta)
3 ks cibule
4 KL černého čaje nebo 4 sáčky
0,25 l pomerančové šťávy
3 KL medu
1 PL rumu
0,4 l vývaru z kostí
2 PL másla
2 PL oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem vykostil, a pečlivě očistil od tučných švancek. Odřezky a kosti jsem dal na plech a upekl v troubě. Z opečených kostí jsem udělal vývar

  2. Na másle jsem orestoval cibulku - dozlatova. Přilil pomerančovou šťávu, vložil čaj - černý a přilil vývar.

  3. Osolené a opepřené maso jsem pokrájel na silnější pásky a na pekáčku, ve kterém se pekly kosti, je opékal cca 15 minut v rozehřáté troubě.

  4. Po opečení jsem maso vložil do omáčky a dusil až se obsah tekutiny zmenšil na polovinu. Z omáčky jsem odstranil sáček s čajem, maso a rozmixoval.

  5. Přilil kapku rumu, přidal med a oříšek másla, řádně promíchal, aby se všechno pěkně rozpustilo a vrátil maso zpět. Nechal jsem prohřát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!