Vepřové špalíčky ve slaninovém kabátku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

panenská svíčková
uzená slanina
česnek
praganda (řeznická sůl)
červená paprika
hrubě drcený pepř
tavený sýr
sůl
smetana
slunečnicový olej
máslo
potravinářský motouz

Postup přípravy receptu

  1. Panenku potřeme rozetřeným česnekem s pragandou a necháme 24 hodin prozrát v chladnu.

  2. Pak nakrájíme cca 3cm špalíky, obalíme slaninou a stáhneme motouzem (u nás špagátem).

  3. Panenku orestujeme v rozpáleném oleji cca 2 minuty z obou stran, vložíme do zapékací mísy s rozpuštěným máslem a dáme na 20 minut dojít do trouby, vyhřáté na 180°C.

  4. Ve zredukovaném výpeku rozpustíme tavený sýr, zalijeme smetanou, přidáme hrubě drcený pepř, necháme spojit a podáváme s panenkou. Příloha: bramborové dukáty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!