Vepřové špalíčky ve slaninovém kabátku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- panenská svíčková
- uzená slanina
- česnek
- praganda (řeznická sůl)
- červená paprika
- hrubě drcený pepř
- tavený sýr
- sůl
- smetana
- slunečnicový olej
- máslo
- potravinářský motouz
Postup Vepřové špalíčky ve slaninovém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Panenku potřeme rozetřeným česnekem s pragandou a necháme 24 hodin prozrát v chladnu.
Pak nakrájíme cca 3cm špalíky, obalíme slaninou a stáhneme motouzem (u nás špagátem).
Panenku orestujeme v rozpáleném oleji cca 2 minuty z obou stran, vložíme do zapékací mísy s rozpuštěným máslem a dáme na 20 minut dojít do trouby, vyhřáté na 180°C.
Ve zredukovaném výpeku rozpustíme tavený sýr, zalijeme smetanou, přidáme hrubě drcený pepř, necháme spojit a podáváme s panenkou. Příloha: bramborové dukáty.