Vepřové s fazolkami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g plece
- 50 g slaniny
- 500 g čerstvých zelených fazolek
- 500 g brambor
- 150 ml červeného suchého vína
- zeleninový vývar
- 8 cherry rajčat
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
- čerstvé oregano (může být i sušené)
Postup Vepřové s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
V kastrole nebo v hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a necháme chvíli smažit.
Vložíme na kostky nakrájené maso a plátky česneku. Opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a vývarem. Přidáme oregano, přiklopíme a pomalu dusíme.
Když už je maso téměř měkké, přidáme očištěné fazolky, nakrájené brambory, rajčátka a dodusíme doměkka.