Vepřové s fazolkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g plece
50 g slaniny
500 g čerstvých zelených fazolek
500 g brambor
150 ml červeného suchého vína
zeleninový vývar
8 cherry rajčat
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový olej
čerstvé oregano (může být i sušené)

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole nebo v hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a necháme chvíli smažit.

  2. Vložíme na kostky nakrájené maso a plátky česneku. Opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a vývarem. Přidáme oregano, přiklopíme a pomalu dusíme.

  3. Když už je maso téměř měkké, přidáme očištěné fazolky, nakrájené brambory, rajčátka a dodusíme doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!