Vepřové s bazalkou a chilli vo woku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové panenky
- 150 g zelené fazolky nakrájené
- 1 velká červená paprika nakrájená na proužky asi 1 cm hrubé
- 3 stroužky česneku jemně nasekané
- 1 menší cibule nasekaná
- 1 cm kousek zázvoru jemně nastrouhaný
- 1-2 dlouhé feferonky nakrájené na tenko
- 1,5 lžíce rybí omáčky
- limetková šťáva z 1 limetky
- 2-3 větvičky bazalky listky otrhané nasekané na hrubo
- 1 polévková lžíce kečupu Manis (indonezska sladka sojova omacka)
- rybí omáčka podle chuti
- 1-2 lžíce rostlinného oleje
- Další sezonní zelenina podle chuti (my sme pridali male kusky brokolice)(alebo
- jarna cibulka na ozdobu)
Postup Vepřové s bazalkou a chilli vo woku
Postup přípravy receptu
-
Do woku dame rozohriat 1-2 lyzice rastlinneho oleja, pridame na tenko nakrajane bravcove mäso a opekame pri vysokej teplote, kym lahko nezhnedne.(stir fry) miesame a opekame.
Maso vyberieme a odlozime na stranu na teple miesto.
Do woku zo zvyskom oleja pridame fazulu a papriku, opekame (2-3 minuty), kým nezacnu karamelizovat - trochu zmaknut (zelenina by mala byt taka, ze daktore kusky su stale chrumkave len prehriate).
Pridame cesnak, zazvor, chilli papričky a rybaciu omacku (podla chute – kto nema rad neda). Opekame tak cca 1 minutu pokial vsetko nezacne aromaticky vonat.
Do woku pridame limetkovu stavu, bazalku a kecap Manis. Pecieme (stir fry) dalsiu minutu.
Podávajte hneď s dusenou jazmínovou ryžou.