Vepřové s bazalkou a chilli vo woku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové panenky
150 g zelené fazolky nakrájené
1 velká červená paprika nakrájená na proužky asi 1 cm hrubé
3 stroužky česneku jemně nasekané
1 menší cibule nasekaná
1 cm kousek zázvoru jemně nastrouhaný
1-2 dlouhé feferonky nakrájené na tenko
1,5 lžíce rybí omáčky
limetková šťáva z 1 limetky
2-3 větvičky bazalky listky otrhané nasekané na hrubo
1 polévková lžíce kečupu Manis (indonezska sladka sojova omacka)
rybí omáčka podle chuti
1-2 lžíce rostlinného oleje
Další sezonní zelenina podle chuti (my sme pridali male kusky brokolice)(alebo
jarna cibulka na ozdobu)

Postup přípravy receptu

  1. Do woku dame rozohriat 1-2 lyzice rastlinneho oleja, pridame na tenko nakrajane bravcove mäso a opekame pri vysokej teplote, kym lahko nezhnedne.(stir fry) miesame a opekame.

  2. Maso vyberieme a odlozime na stranu na teple miesto.

  3. Do woku zo zvyskom oleja pridame fazulu a papriku, opekame (2-3 minuty), kým nezacnu karamelizovat - trochu zmaknut (zelenina by mala byt taka, ze daktore kusky su stale chrumkave len prehriate).

  4. Pridame cesnak, zazvor, chilli papričky a rybaciu omacku (podla chute – kto nema rad neda). Opekame tak cca 1 minutu pokial vsetko nezacne aromaticky vonat.

  5. Do woku pridame limetkovu stavu, bazalku a kecap Manis. Pecieme (stir fry) dalsiu minutu.

  6. Podávajte hneď s dusenou jazmínovou ryžou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!