Vepřové řízky barbecue se zeleným pepřem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4-6 vepřových řízků z kýty
2 větší cibule
1 velké rajče
1 červená paprika
1/2 střední salátové okurky
malá konzerva žampionů
6 kuliček zeleného pepře
barbecue koření na posyp každého řízku
1 lžíce solamylu
150 ml smetany ke šlehání
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené řízky naklepeme, z jedné strany osolíme, z druhé strany posypeme kořením barbecue a necháme chvilku odpočinout.

  2. Zatím si nakrájíme cibule, jednu dáme do hrnce na olej, orestujeme jí a přidáme připravené řízky, které z obou stran osmažíme. K nim dáme pepř a druhou nakrájenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme.

  3. Nakrájíme si rajče na měsíčky, papriku s okurkou na proužky a přidáme k dušeným řízkům ještě se žampiony, můžeme přidat vodu a dosolíme, dusíme dál.

  4. Na ůplný konec si solamyl rozmícháme ve smetaně a zahustíme si tím omáčku, promícháme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!