Vepřové plátky se staročeskou rýží

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

plátky vepřového masa
sůl
pepř
lžička hořčice
půl cibule
olej
Staročeská rýže:
1 hrnek rýže
2 hrnky vody
sůl
lžička majoránky
10 dkg anglické slaniny
půl cibule
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany potřeme hořčicí. Cibuli mírně osmažíme a na ní prudce opečeme plátky masa z obou stran, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

  2. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zaprášíme troškou hladké mouky a provaříme.

  3. Rýže: anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět, přidáme asi půl cibule, na to hrnek rýže a mírně restujeme. Pak přidáme 2 hrnky vody, lžičku, i více majoránky, sůl a dáme do trouby. Během pečení ji promícháme, aby se majoránka dostala do celé rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!