Vepřové plátky se staročeskou rýží
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- plátky vepřového masa
- sůl
- pepř
- lžička hořčice
- půl cibule
- olej
- Staročeská rýže:
- 1 hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- sůl
- lžička majoránky
- 10 dkg anglické slaniny
- půl cibule
- olej
Postup Vepřové plátky se staročeskou rýží
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany potřeme hořčicí. Cibuli mírně osmažíme a na ní prudce opečeme plátky masa z obou stran, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zaprášíme troškou hladké mouky a provaříme.
Rýže: anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět, přidáme asi půl cibule, na to hrnek rýže a mírně restujeme. Pak přidáme 2 hrnky vody, lžičku, i více majoránky, sůl a dáme do trouby. Během pečení ji promícháme, aby se majoránka dostala do celé rýže.