Vepřové pečené na mléce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg plece nebo kýty
- sůl
- pepř
- 2 lžíce koňaku
- 2 cibule
- 100 g celeru
- 2 mrkve
- 1 petržel
- olej
- 3 hřebíčky
- kousek celé skořice
- 5 kuliček černého pepře
- 1/2 l mléka
- 4 lžíce maizeny
- citronová šťáva
Postup Vepřové pečené na mléce
Postup přípravy receptu
-
Mäso vcelku osolíme, okoreníme a previažeme niťou (aby malo pekný oblý tvar). Mäso opečieme na oleji v pekáči, pridáme nadrobno narezanú cibuľu, na kocky narezanú zeleninu, klinčeky, škoricu, celé čierne korenie.
Zalejeme mliekom a zakryté v rúre pečieme pri strednej teplote asi 1,5 hodiny. Mäso počas pečenia obraciame. Mäkké mäso vyberieme, odstránime škoricu.
Šťavu rozmixujeme a zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, pridáme koňak a krátko povaríme. Dochutíme soľou a šťavou z citróna.