Vepřové nebo hovězí maso v kapustě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

hovězí maso 1/2 kg (vepřové)
sádlo
1 větší cibule
sůl
1-2 stroužky česneku
1 sáček kapusty
15 dkg slaniny
hladká mouka
voda (záklechtka)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky.

  2. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova, přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme, zalijeme vodou a dusíme do poloměkka.

  3. Když je maso poloměkké, přidáme spařenou pokrájenou kapustu, nalisovaný česnek a ještě chvilku vaříme, aby bylo maso měkké.

  4. Zahustíme záklechtkou. Nakonec přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a rozškvařenou a zamícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!