Vepřové na šveskách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové plátky
- sáček sušených švestek a hrst spařených mandlí
- 1 dl bílého vína
- polévková lžíce másla
- 1-2 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 1 polévková lžíce rybízového džemu a 1 dl smetany
Postup Vepřové na šveskách
Postup přípravy receptu
-
Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína.
Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme.
Podlijeme bílým vínem ve kterém jsme namáčeli švestky, pánev přikryjeme a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.
Když je maso měkké, přidáme švestky, mandle a polévkovou lžíci rybízové marmelády.
Mícháme dokud se marmeláda nerozpustí, přidáme smetanu a již jen krátce necháme přejít varem.
Pokud máme dost šťávy, nemusíme již zahušťovat moukou.
Jestli máme rádi více omáčky, zahustíme trochou jíšky a dokořeníme podle chuti.
Velmi dobrou přílohou jsou šťouchané brambory, přelité a ochucené rozvařenou šťávou.