Vepřové na šveskách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky
sáček sušených švestek a hrst spařených mandlí
1 dl bílého vína
polévková lžíce másla
1-2 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
pepř
1 polévková lžíce rybízového džemu a 1 dl smetany

Postup přípravy receptu

  1. Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína.

  2. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme.

  3. Podlijeme bílým vínem ve kterém jsme namáčeli švestky, pánev přikryjeme a dusíme na mírném ohni asi 45 minut.

  4. Když je maso měkké, přidáme švestky, mandle a polévkovou lžíci rybízové marmelády.

  5. Mícháme dokud se marmeláda nerozpustí, přidáme smetanu a již jen krátce necháme přejít varem.

  6. Pokud máme dost šťávy, nemusíme již zahušťovat moukou.

  7. Jestli máme rádi více omáčky, zahustíme trochou jíšky a dokořeníme podle chuti.

  8. Velmi dobrou přílohou jsou šťouchané brambory, přelité a ochucené rozvařenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!