Vepřová roláda s chutí fíků, plněná kuskusem.
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 pláty vepřové kýty (kotleta)
- sůl
- fíkové čatní
- hrst kuskusu
- sušená rajčata v olivovém oleji a bylinkách
- vejce
- sádlo
- hladká mouka
Postup Vepřová roláda s chutí fíků, plněná kuskusem.
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si náplň = spaříme kuskus, který necháme odstát a občas ho pročechráme vidličkou. Nakrájíme nadrobno sušená rajčata naložená v oleji a bylinkách.
Kuskus smícháme s rajčaty, přidáme vejce a lžíci olivového oleje, ve kterém jsou naložená rajčata. Celou náplň osolíme.
Vepřové pláty naklepeme, osolíme a potřeme slabou vrstvou fíkového čatní. Na to dáme náplň a maso zabalíme do rolády. Při zpevnění si pomůžeme párátky, nebo roládu zavážeme nití.
Roládu prudce osmahneme z obou stran a poté ji dáme dopéct do trouby.
Výpek, na kterém jsme roládu osmahli necháme na pánvičce, přidáme trochu vody, přisolíme a zaprášíme hladkou moukou. Vznikne nám výborná šťáva. Jako přílohu použijte to, co máte rádi. Já jsem použila pečené bramborové bochánky.