Vepřová roláda na smetaně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřového plecka
- anglická slanina
- 2 plátky královského sýra
- 4 listy zelí, košťály vykrájíme
- měkký salám
- 1 červená paprika
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- kremžská hořčice
- 100 ml smetany
- solamyl
- pepř
- sůl
- kmín (nemusí být)
- plátky másla
Postup Vepřová roláda na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme 2 cibule na měsíčky a dáme ji osmažit pěkně dohněda.
Maso nakrojíme na plát, přes igelitový pytlík pořádně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a z vnitřní strany natřeme rozmačkaným česnekem a kremžskou hořčicí.
Začneme plnit: anglická slanina, zelné listy, královský sýr, salám na kolečka, nasypeme usmaženou cibulku a navrch kousky z většího množství červené papriky.
Roládu stočíme, zachytíme ji kovovými jehlami, pevně omotáme nití a jehly vyndáme.
Dáme do pekáčku, potřeme ji znovu kremžskou hořčicí a navrch položíme pár malých plátků másla, kolem poházíme poslední pokrájenou cibuli a zbytek červené papriky na kousky, zalijeme 250 ml vody a dáme péct do vyhřáté trouby.
Po hodině pečení, kdy jsme párkrát polévali, pekáč vyndáme, roládu posypeme trochou kmínu, ve vodě rozmícháme solamyl, kterým zalijeme a ještě přidáme smetanu.
Promícháme a dáme ještě tak na 15 minut zapéct, hotovou roládu necháme 10 minut zchladnout, až pak ji nakrájíme.