Vepřová roláda na smetaně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřového plecka
anglická slanina
2 plátky královského sýra
4 listy zelí, košťály vykrájíme
měkký salám
1 červená paprika
3 cibule
6 stroužků česneku
kremžská hořčice
100 ml smetany
solamyl
pepř
sůl
kmín (nemusí být)
plátky másla

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme 2 cibule na měsíčky a dáme ji osmažit pěkně dohněda.

  2. Maso nakrojíme na plát, přes igelitový pytlík pořádně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a z vnitřní strany natřeme rozmačkaným česnekem a kremžskou hořčicí.

  3. Začneme plnit: anglická slanina, zelné listy, královský sýr, salám na kolečka, nasypeme usmaženou cibulku a navrch kousky z většího množství červené papriky.

  4. Roládu stočíme, zachytíme ji kovovými jehlami, pevně omotáme nití a jehly vyndáme.

  5. Dáme do pekáčku, potřeme ji znovu kremžskou hořčicí a navrch položíme pár malých plátků másla, kolem poházíme poslední pokrájenou cibuli a zbytek červené papriky na kousky, zalijeme 250 ml vody a dáme péct do vyhřáté trouby.

  6. Po hodině pečení, kdy jsme párkrát polévali, pekáč vyndáme, roládu posypeme trochou kmínu, ve vodě rozmícháme solamyl, kterým zalijeme a ještě přidáme smetanu.

  7. Promícháme a dáme ještě tak na 15 minut zapéct, hotovou roládu necháme 10 minut zchladnout, až pak ji nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!