Vepřová řezanka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso 4 plátky - (krkovice/kotleta/kýta)
sůl
pepř mletý
sojová omáčka 1 lžíce
worcester omáčka 1 lžíce
rybí omáčka 1/2 lžičky
koření na čínu (nějaké výrazné) 1 lžička
rajčatový protlak 2 lžičky
bílek 1
cibule 2 střední
česnek 6 stroužků,
barevná paprika 1/2
brokolice (pár malých růžic)
pórek 1/2
žampiony 5 ks
jarní cibulka 3 ks
mouka hladká asi 2 lžíce
horký vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa jemně naklepeme pro zkřehčení a nakrájíme na širší proužky.

  2. V míse rozmícháme sojovku, worcester, rybí omáčku, pepř, koření, rajčatový protlak, bílek, vložíme nakrájené maso, promícháme a dle potřeby dosolíme.

  3. Dáme proležet do chladu nejlépe přes noc.

  4. Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme na šestinky nakrájenou cibuli, promícháme, přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme do světle zlaté barvy.

  5. Pak ihned přidáme naložené maso o restujeme dokud se ze všech stran nezatáhne.

  6. Pak přidáme nakrájené na čtvrtky žampiony, na širší kolečka pórek, na špalíčky (asi 3 cm) zelenou cibulku, na proužky papriku, brokolici a 1 stroužek česneku na plátky.

  7. Vše zasmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme aby nebyla mouka syrová a podlijeme horkým vývarem nebo vodou.

  8. Provaříme, dle potřeby dochutíme solí, worcestrem. Podáváme s vař.brambory, nebo opečenými česnekovými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!