Vepřová řezanka
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso 4 plátky - (krkovice/kotleta/kýta)
- sůl
- pepř mletý
- sojová omáčka 1 lžíce
- worcester omáčka 1 lžíce
- rybí omáčka 1/2 lžičky
- koření na čínu (nějaké výrazné) 1 lžička
- rajčatový protlak 2 lžičky
- bílek 1
- cibule 2 střední
- česnek 6 stroužků,
- barevná paprika 1/2
- brokolice (pár malých růžic)
- pórek 1/2
- žampiony 5 ks
- jarní cibulka 3 ks
- mouka hladká asi 2 lžíce
- horký vývar nebo voda
Postup Vepřová řezanka
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa jemně naklepeme pro zkřehčení a nakrájíme na širší proužky.
V míse rozmícháme sojovku, worcester, rybí omáčku, pepř, koření, rajčatový protlak, bílek, vložíme nakrájené maso, promícháme a dle potřeby dosolíme.
Dáme proležet do chladu nejlépe přes noc.
Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme na šestinky nakrájenou cibuli, promícháme, přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme do světle zlaté barvy.
Pak ihned přidáme naložené maso o restujeme dokud se ze všech stran nezatáhne.
Pak přidáme nakrájené na čtvrtky žampiony, na širší kolečka pórek, na špalíčky (asi 3 cm) zelenou cibulku, na proužky papriku, brokolici a 1 stroužek česneku na plátky.
Vše zasmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme aby nebyla mouka syrová a podlijeme horkým vývarem nebo vodou.
Provaříme, dle potřeby dochutíme solí, worcestrem. Podáváme s vař.brambory, nebo opečenými česnekovými bramborami.