Vepřová plec kořeněná s fazolkami a rajčaty

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová plec (podle strávníků)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
5 cherry rajčátek
3 velké hrsti fazolek
1 lžička kmínu
1 lžička bazalky (lepší je čerstvá)
1 lžička majoránky
1 lžička zázvoru
instantní jíška
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na oleji osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a hodně ho po všech stranách opečeme, pak přidáme koření-kmín, majoránku, bazalku, zázvor, promícháme a osolíme.

  2. Zalijeme vodou a maso dusíme, až šťávu téměř vydusíme a maso je skoro měkké.

  3. Přidáme pak fazolky a rajčata nakrájená na 4 dílky křížem, necháme dál dusit, až je všechno měkké a zahustíme jíškou a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!