Vepřová plec kořeněná s fazolkami a rajčaty
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová plec (podle strávníků)
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 5 cherry rajčátek
- 3 velké hrsti fazolek
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička bazalky (lepší je čerstvá)
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička zázvoru
- instantní jíška
- olej
- sůl
Postup Vepřová plec kořeněná s fazolkami a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na oleji osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a hodně ho po všech stranách opečeme, pak přidáme koření-kmín, majoránku, bazalku, zázvor, promícháme a osolíme.
Zalijeme vodou a maso dusíme, až šťávu téměř vydusíme a maso je skoro měkké.
Přidáme pak fazolky a rajčata nakrájená na 4 dílky křížem, necháme dál dusit, až je všechno měkké a zahustíme jíškou a dochutíme.