Vepřová pečená marinovaná žebírka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

marináda:
černé pivo
protlak
olej
sojová omáčka
lžička medu
steakový pepř koření na steaky (kdo co má rád)
Nedávám přesný poměr surovin neboť každý si marinádu ochutí jak má rád,
tahle byla naše

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka jsem marinovala 36 hodin a během té doby 3x otáčela, aby maso bylo stejně naloženo.

  2. Pak jsem je přendala na plech, zalila marinádou a osolila. Přikryla alobalem a pekla na 200°C doměkka.

  3. Během pečení také několikrát podlila sosem co vznikl při pečení.

  4. Když byla žebra měkká, odkryla jsem alobal a pekla na 250°C, aby žebírka chytla kůrku. Celkový čas je individuální, podle velikosti žeber (já pekla celkem asi 90 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!