Vepřová panenka v ořechové krustě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové panenky
tymián
sůl
pepř
olivový olej
50 g parmazánu
150 g slaniny (dlouhé prorostlé plátky)
150 g mletých ořechů (mandlí)
2 lžíce strouhanky
svazek petrželky
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Panenku osolíme, opepříme a lehce posypeme tymiánem. Ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji.

  2. Ořechy nahrubo rozmixujeme, přidáme jemně nastrouhaný parmazán, strouhanku, nakrájenou cibulku a nasekanou petrželku.

  3. Plátky slaniny rozložíme tak, aby se okraje plátků vzájemně překrývaly. Na kraj položíme panenku, střed posypeme ořechovou směsí. Roládu zatočíme a svážeme provázkem.

  4. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou a pečeme pod poklicí asi 30 minut.

  5. Hotovou panenku nakrájíme, polijeme vypečenou šťávou. Podáváme s pečenými bramborami, obloženými vařenou brokolicí, rajčaty a kapií.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!