Vepřová panenka v ořechové krustě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové panenky
- tymián
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 50 g parmazánu
- 150 g slaniny (dlouhé prorostlé plátky)
- 150 g mletých ořechů (mandlí)
- 2 lžíce strouhanky
- svazek petrželky
- jarní cibulka
Postup Vepřová panenka v ořechové krustě
Postup přípravy receptu
-
Panenku osolíme, opepříme a lehce posypeme tymiánem. Ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji.
Ořechy nahrubo rozmixujeme, přidáme jemně nastrouhaný parmazán, strouhanku, nakrájenou cibulku a nasekanou petrželku.
Plátky slaniny rozložíme tak, aby se okraje plátků vzájemně překrývaly. Na kraj položíme panenku, střed posypeme ořechovou směsí. Roládu zatočíme a svážeme provázkem.
Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou a pečeme pod poklicí asi 30 minut.
Hotovou panenku nakrájíme, polijeme vypečenou šťávou. Podáváme s pečenými bramborami, obloženými vařenou brokolicí, rajčaty a kapií.