Vepřová panenka a rizoto s liškami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová panenka
- rýže Arborio
- lišky nebo jiné čerstvé houby
- 1 litr vývaru
- 1 dcl bílého vína
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- bylinky - např. tymíán
- olivový olej
- máslo
- parmazán
Postup Vepřová panenka a rizoto s liškami
Postup přípravy receptu
-
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme ze všech stran.
Poté vložíme do pekáčku a dáme do trouby cca na 160°C na 20 minut.
Na olivovém oleji zpěníme cibulku najemno, přidáme rýži na rizoto a necháme rýži obalit v oleji.
Zastříkneme bílým vínem a necháme odpařit.
Poté přidáváme vývar, dokud ho rýže snese. Po 15 minutách přidáme pokrájené houby.
Na konci přidáme kostičku másla a nastrouhaný parmazán dle chuti.