Vepřová kýta na žampionech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové kýty
- 500 g čerstvých žampionů
- sáček tekuté marinády Pečené maso“ (Albert)
- cibule
- olej
- máslo
- tmavá instantní jíška
Postup Vepřová kýta na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso si nakrájíme na plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Takto připravené plátky masa potřeme marinádou Pečené maso“, přičemž na uvedené množství použijeme polovinu sáčku. Maso necháme v chladu odležet.
Žampiony nakrájíme na silnější plátky, pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědli a na troše másla je lehce podusíme. Plátky masa orestujeme na pánvičce v trošce oleje, aby se maso hezky zatáhlo a nemuselo dlouho dusit.
V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do zlaté barvy a následně přidáme opečené plátky masa a podušené krájené žampiony. Podlijeme lehce vývarem nebo vodou s kostkou masoxu, a to tak, aby maso nebylo zcela ponořeno a dusíme cca 30 minut.
Poté co je maso krásně měkké zahustíme tmavou instantní jíškou a cca 3 minuty ještě necháme vařit. Podáváme s rýží.