Vepřová kýta na žampionech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty
500 g čerstvých žampionů
sáček tekuté marinády Pečené maso“ (Albert)
cibule
olej
máslo
tmavá instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si nakrájíme na plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Takto připravené plátky masa potřeme marinádou Pečené maso“, přičemž na uvedené množství použijeme polovinu sáčku. Maso necháme v chladu odležet.

  2. Žampiony nakrájíme na silnější plátky, pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědli a na troše másla je lehce podusíme. Plátky masa orestujeme na pánvičce v trošce oleje, aby se maso hezky zatáhlo a nemuselo dlouho dusit.

  3. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do zlaté barvy a následně přidáme opečené plátky masa a podušené krájené žampiony. Podlijeme lehce vývarem nebo vodou s kostkou masoxu, a to tak, aby maso nebylo zcela ponořeno a dusíme cca 30 minut.

  4. Poté co je maso krásně měkké zahustíme tmavou instantní jíškou a cca 3 minuty ještě necháme vařit. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!