Vepřová kýta na víně s rajčaty a žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové kýty
- 4 rajčata(spařená a oloupaná)
- 150-200 g žampionů
- 3 plátky anglické slaniny(nakrájené)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku(nastrouhané)
- olej
- pepř
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 100-150 ml červeného vína
- hovězí bujon
- lžíce kečupu
- mletá paprika
- sůl
Postup Vepřová kýta na víně s rajčaty a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Kýtu nakrájíme na nudličky, opepříme, přidáme česnek, zakápneme olejem a necháme odležet min. 2 hodiny.
Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji a přidáme naloženou kýtu, opečeme, osolíme, zaprášíme sladkou paprikou a zalejeme horkou vodou.
Přidáme hovězí bujon a dusíme asi 45-60minut.
Mezitím si očistíme a nakrájíme žampiony, které orestujeme na slanině, podlejeme lžící vody.
K masu přidáme víno, necháme odpařit a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody.
Necháme povařit a přidáme nakrájená rajčata a lžíci kečupu nebo protlaku.
Podusíme cca 20 minut a přihodíme restované žampiony asi na 5 minut, aby se chutě propojily. Podáváme s rýží, těstovinami, gnocchi nebo bramborem.