Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g vepřových jater
- 150 g špeku nebo zauzené slaniny
- 1 větší cibule
- 1 pl oleje
- 1 kl sladké mleté papriky
- ½ kl chilli
- 150 ml Čertovské omáčky Hamé
- 150 ml vody
- 6 cherry rajčátek
- hrst pórku nakrájeného - bílá i zelená část
Postup Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné větší kostky.
Špek nakrájíme na 4 cm dlouhé úzké nudličky.
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, pórek na jemná kolečka a rajčátka překrájíme napůl.
Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 2 minutky osmahnout nudličky špeku, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
Vložíme nakrájená játra, necháme zatáhnout, přisypeme chilli, papriku, rychle promícháme a ihned zalijeme vodou a čertovskou omáčkou. Přiklopíme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy plamen stáhneme na minimum, vaříme 10 minut.
Poté hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme pórek a rajčátka a opět pod tlakem na mírném plameni od doby varu vaříme ještě 3 minuty. Jako příloha se hodí rýže, těstoviny, jsou dobré i malé bramboráčky, ale lze také podávat pouze s pečivem.