Vepřová harmonika s houbami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové pečeně
- větší křemenáče nebo jiné pevnější houby
- 120 g sýra Blaťácké zlato
- drcený kmín
- pepř
- sůl
- olej
- Marináda:
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžičky sójové omáčky
- 1 lžička hořčice
- sůl
- pepř
- sladká paprika
Postup Vepřová harmonika s houbami
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrojíme, jako když chceme dělat plátky, ale nedokrojíme až do konce, aby zůstalo v jednom kuse. Smícháme všechny ingredience na marinádu a potřeme s ní maso ze všech stran, tedy každý nedokrojený plátek a zbytek dáme i navrch. Maso odložíme nejméně na dvě hodiny do chladu, ale můžeme ho tam nechat i přes noc.
Větší kloboučky hub nakrájíme na silnější plátky. Odleželé maso vyndáme a do každé mezery mezi plátky vložíme plátek houby a plátek sýra. Zbytek hub nakrájíme na kousky.
Vezmeme kus pečícího papíru, potřeme ho olejem a do středu naklademe nakrájené houby, osolíme je, opepříme a lehce posypeme drceným kmínem. Na houby položíme připravený kus masa, pokapeme ho olejem a vše zabalíme do papíru. Balíček vložíme do pekáče a pečeme při 220°C asi hodinu, až je maso měkké a na povrchu zlatavé. Porce krájíme trochu šikmo. Na talíř dáme trochu hub a na ně položíme maso. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.