Vepřová harmonika s houbami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové pečeně
větší křemenáče nebo jiné pevnější houby
120 g sýra Blaťácké zlato
drcený kmín
pepř
sůl
olej
Marináda:
2 lžíce zakysané smetany
2 lžičky sójové omáčky
1 lžička hořčice
sůl
pepř
sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrojíme, jako když chceme dělat plátky, ale nedokrojíme až do konce, aby zůstalo v jednom kuse. Smícháme všechny ingredience na marinádu a potřeme s ní maso ze všech stran, tedy každý nedokrojený plátek a zbytek dáme i navrch. Maso odložíme nejméně na dvě hodiny do chladu, ale můžeme ho tam nechat i přes noc.

  2. Větší kloboučky hub nakrájíme na silnější plátky. Odleželé maso vyndáme a do každé mezery mezi plátky vložíme plátek houby a plátek sýra. Zbytek hub nakrájíme na kousky.

  3. Vezmeme kus pečícího papíru, potřeme ho olejem a do středu naklademe nakrájené houby, osolíme je, opepříme a lehce posypeme drceným kmínem. Na houby položíme připravený kus masa, pokapeme ho olejem a vše zabalíme do papíru. Balíček vložíme do pekáče a pečeme při 220°C asi hodinu, až je maso měkké a na povrchu zlatavé. Porce krájíme trochu šikmo. Na talíř dáme trochu hub a na ně položíme maso. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!