Vepřo-čočko-bašta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso na pečení
menší celá hlavička česneku
2 cibule
grilovací koření
předvařená čočka (1/2 balíčku pro 3 porce)
ocet
sůl
pepř
Maggi

Postup přípravy receptu

  1. Maso upečeme v troubě klasickým způsobem, spolu s dostatečným množstvím nakrájené cibule a plátků česneku.

  2. Půl balíčku předvařené čočky přelijeme 1/2 litrem vroucí vody, osolíme a vaříme asi 20 minut.

  3. Po 15 minutách přidáme kapku octa a trochu magi.

  4. Když je čočka hotová a maso upečené, odebereme část vypečené šťávy s cibulí a česnekem, a smícháme ji s čočkou.

  5. Podle našeho jazýčku dochutíme octem, pepřem, solí a můžeme podávat, nejlépe s kyselou okurkou. Tato kombinace je daleko zdravější než klasické vepřo-knedlo-zelo, a chuťově se k sobě pečené maso s čočkou výborně hodí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!