Velikonoční hlavička - nádivka

Recepty, Přílohy

Suroviny

300 g uzeného masa
300 g vepřového masa
případně kousek kuřecího masa
8 rohlíků
8 vajec
petrželka nebo pažitka nebo kopřivy
4 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
špetka muškátového květu nebo oříšku
tuk na vymaštění pekáče
strouhanka na vysypání pekáče
6 dcl vývaru z masa

Postup přípravy receptu

  1. Všechny druhy masa uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.

  2. Rohlíky nakrájíme také na kostičky, zalijeme je vejci rozšlehanými se šesti decilitry vývaru z masa se solí a kořením a necháme chvíli prosáknout, přitom je dvakrát lehce promícháme.

  3. Maso, rohlíky, usekanou pažitku (petrželku, kopřivy) a 4 lžíce oleje lehce promícháme a směs urovnáme do vymaštěného, strouhankou vysypaného pekáče.

  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!