Velikonoční hlavička - nádivka
Recepty, PřílohySuroviny
- 300 g uzeného masa
- 300 g vepřového masa
- případně kousek kuřecího masa
- 8 rohlíků
- 8 vajec
- petrželka nebo pažitka nebo kopřivy
- 4 lžíce oleje
- sůl
- mletý pepř
- špetka muškátového květu nebo oříšku
- tuk na vymaštění pekáče
- strouhanka na vysypání pekáče
- 6 dcl vývaru z masa
Postup Velikonoční hlavička - nádivka
Postup přípravy receptu
-
Všechny druhy masa uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.
Rohlíky nakrájíme také na kostičky, zalijeme je vejci rozšlehanými se šesti decilitry vývaru z masa se solí a kořením a necháme chvíli prosáknout, přitom je dvakrát lehce promícháme.
Maso, rohlíky, usekanou pažitku (petrželku, kopřivy) a 4 lžíce oleje lehce promícháme a směs urovnáme do vymaštěného, strouhankou vysypaného pekáče.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě