Vejce zdobená ochuceným máslem
Recepty, PředkrmyPostup Vejce zdobená ochuceným máslem
Postup přípravy receptu
-
Vejce podélně rozřízneme a nazdobíme ochuceným máslem, které nastříkáme cukrářskou zdobičkou. Navrch ozdobíme podle druhu másla.
lososové 5 dkg uzeného lososa v oleji 15 dkg másla 1 1/2 dkg citronové šťávy Lososa jemně umeleme nebo rozmixujeme. Máslo ušleháme a postupně do něj zašleháváme rozemletého lososa a citronovou šťávu. Zdobíme kopičkou rozemletého lososem a navrch dáme olivu.
sardelové 16 dkg másla 4 dkg sardelové pasty Máslo ušleháme se sardelovou pastou. Zdobíme například kouskem citronu.
hořčicové 6 dkg másla 4 dkg hořčice Máslo ušleháme do pěny a postupně zašleháváme kvalitní hořčici. Zdobíme červenou kapií.
rockforové 10 dkg másla 5 dkg sýra Niva Do vyšlehaného másle postupně zašleháme jemně nastrouhaný sýr Niva. Zdobíme sekanou cibulkou.
kaviárové 10 dkg másla 5 dkg kaviáru citronová šťáva Máslo ušleháme do pěny, Zašleháme několik kapek citronové šťávy a zlehka přimícháme kaviár. Zdobíme kaviárem a kouskem citronu. - bylinkové 10 dkg másla 4 dkg nasekané natě petržele (pažitky, estragonu, řeřichy atd.) Do vyšlehaného másle vmícháme jemně nasekaanou nať. Zdobíme kouskem natě. - křenové 10 dkg másla 4 dkg strouhaného křenu Do vyšlehaného másla zašleháme strouhaný křen. Zdobíme dle vlastního výběru (proužky klobásy a pod.) - krevetové 15 dkg másla 5 dkg konzervovaných krevet (krabů, humrů) citronová šťáva Do vyšlehaného másla vmícháme rozmixované krevety a něj´kolik kapek citronové šťávy. Zdobíme několika celými krevetami.