Uzený špenát

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 balení zmrazeného špenátu
20 dkg uzeného masa nejlépe voňavého domácího
2 cibule
olej
hladká mouka
sůl
pepř
stroužek česneku
mléko dle potřeby 300-400 ml

Postup přípravy receptu

  1. Zmrazený špenát dáme do kastrolu a na mírném plameni rozmrazíme. Mezitím si na pánvičce opečeme do zlatova nakrájenou cibulku. Uzené maso nakrájíme na malinkaté kousíčky nebo projedeme krátce v mixéru. Z mixéru bude špenát víc vonět po uzeném. Část opečené cibule dáme bokem a zbytek smícháme s masem.

  2. Zatím se nám rozmrazil špenát, který zředíme mlékem, přidáme pepř, sůl, česnek a zahustíme jíškou z hladké mouky a oleje. Můžeme použít i granulovanou. Krátce povaříme a smícháme s uzeným masem.

  3. Podáváme s vařeným vejcem (nejlépe domácím, já měla bohužel kupované), bramborovým knedlíkem a navrch posypeme zbytkem smažené cibulky. Já jsme ho pro dnešek opekla. Chuť špenátu má lehce uzenou příchuť.:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!