Uzený špenát
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 balení zmrazeného špenátu
- 20 dkg uzeného masa nejlépe voňavého domácího
- 2 cibule
- olej
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- stroužek česneku
- mléko dle potřeby 300-400 ml
Postup Uzený špenát
Postup přípravy receptu
-
Zmrazený špenát dáme do kastrolu a na mírném plameni rozmrazíme. Mezitím si na pánvičce opečeme do zlatova nakrájenou cibulku. Uzené maso nakrájíme na malinkaté kousíčky nebo projedeme krátce v mixéru. Z mixéru bude špenát víc vonět po uzeném. Část opečené cibule dáme bokem a zbytek smícháme s masem.
Zatím se nám rozmrazil špenát, který zředíme mlékem, přidáme pepř, sůl, česnek a zahustíme jíškou z hladké mouky a oleje. Můžeme použít i granulovanou. Krátce povaříme a smícháme s uzeným masem.
Podáváme s vařeným vejcem (nejlépe domácím, já měla bohužel kupované), bramborovým knedlíkem a navrch posypeme zbytkem smažené cibulky. Já jsme ho pro dnešek opekla. Chuť špenátu má lehce uzenou příchuť.:-)