Uzené stehno s křenovou omáčkou a mrkvovými knedlíky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 uzená kuřecí stehna
1 cibule
3-4 lžíce jemně strouhaného křenu
lžíce másla
150 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
cukr
sůl
ocet
3 kuličky nového koření
bobkový list
Knedlíky:
1 hrnek hrubé mouky
1/2 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 větší mrkev
1 starší rohlík
1 vejce
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Stehna opečeme zprudka na trošce oleje a přilijeme vodu asi do 3/4 masa. Přidáme koření a vaříme 25-25 minut.

  2. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme mouku a po orestování zalijeme vývarem ze stehen. Povaříme 10-15 minut.

  3. Do převařené omáčky přidáme smetanu, křen podle chuti, dochutíme solí, cukrem a octem. Do omáčky vložíme stehna a prohřejeme je. Maso můžeme také obrat od kostí a do omáčky nakrájet.

  4. Na knedlíky nakrájíme rohlík na kostky a mrkev nastrouháme na hrubo. Přidáme ostatní suroviny, mimo bílku a vše dobře promícháme. Z bílku ušleháme tuhý sníh, který do těsta lehce vmícháme.

  5. Do rovných hrnků dáme mikrotenové sáčky, které naplníme do 3/4 těstem. Hrnky vaříme v hrnci s vodou 20-25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!