Uzené stehno s křenovou omáčkou a mrkvovými knedlíky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 uzená kuřecí stehna
- 1 cibule
- 3-4 lžíce jemně strouhaného křenu
- lžíce másla
- 150 ml smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- cukr
- sůl
- ocet
- 3 kuličky nového koření
- bobkový list
- Knedlíky:
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 větší mrkev
- 1 starší rohlík
- 1 vejce
- petrželka
- sůl
Postup Uzené stehno s křenovou omáčkou a mrkvovými knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Stehna opečeme zprudka na trošce oleje a přilijeme vodu asi do 3/4 masa. Přidáme koření a vaříme 25-25 minut.
Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme mouku a po orestování zalijeme vývarem ze stehen. Povaříme 10-15 minut.
Do převařené omáčky přidáme smetanu, křen podle chuti, dochutíme solí, cukrem a octem. Do omáčky vložíme stehna a prohřejeme je. Maso můžeme také obrat od kostí a do omáčky nakrájet.
Na knedlíky nakrájíme rohlík na kostky a mrkev nastrouháme na hrubo. Přidáme ostatní suroviny, mimo bílku a vše dobře promícháme. Z bílku ušleháme tuhý sníh, který do těsta lehce vmícháme.
Do rovných hrnků dáme mikrotenové sáčky, které naplníme do 3/4 těstem. Hrnky vaříme v hrnci s vodou 20-25 minut.