Uzbecký pilař

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 krabice zmrazeného leča
2 cibule
5 vařených brambor
1 hrst podušené rýže
1/2 kg bůčku
1 lžíce sádla
50 g ztuženého tuku

Postup přípravy receptu

  1. Lečo rozmrazíme, brambory a cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme a opečeme je na sádle.

  3. Šťávu z masa zalijeme vodou a povaříme.

  4. Do dušené rýže přidáme petrželku, červenou papriku a promícháme.

  5. Pekáč vymažeme tukem. Polovinu nakrájených brambor do něj vložíme.

  6. Navrstvíme směs leča a cibule.

  7. Na směs dáme všechnu rýži a opečené maso.

  8. Pak znovu směs zeleniny a navrch brambory. Vše zalijeme šťávou z masa a dáme péci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!