Tymiánové hranolky z mrkve a celeru

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 velké mrkve
1 celer
4 lžíce oleje
rovná lžička sušeného tymiánu
1 stroužek utřeného česneku
hrubá sůl na posypání
snítka čerstvého tymiánu
sůl
pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na větší hranolky. Dáme vařit osolenou vodu a do vroucí vhodíme mrkev i celer. Přidáme pár kapek z citronu a vaříme cca minutku. Po té zeleninu scedíme.

  2. Olej smícháme s utřeným česnekem, tymiánem a pepřem. Zeleninu promícháme s olejem a mezi to vložíme snítku tymiánu. Pečeme v pekáčku s pečícím papírem na 190 st. cca 30-40 minut do křupava.

  3. Hotové sypeme podle chuti hrubou solí. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!