Tymiánové hranolky z mrkve a celeru
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 3 velké mrkve
- 1 celer
- 4 lžíce oleje
- rovná lžička sušeného tymiánu
- 1 stroužek utřeného česneku
- hrubá sůl na posypání
- snítka čerstvého tymiánu
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
Postup Tymiánové hranolky z mrkve a celeru
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na větší hranolky. Dáme vařit osolenou vodu a do vroucí vhodíme mrkev i celer. Přidáme pár kapek z citronu a vaříme cca minutku. Po té zeleninu scedíme.
Olej smícháme s utřeným česnekem, tymiánem a pepřem. Zeleninu promícháme s olejem a mezi to vložíme snítku tymiánu. Pečeme v pekáčku s pečícím papírem na 190 st. cca 30-40 minut do křupava.
Hotové sypeme podle chuti hrubou solí. Ihned podáváme.