Tykvový koláč

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 listové těsto
1,5 kg brambor
1,5 kg tykve
asi 250 g hladké mouky
1 kg hrudkového tvarohu nebo čerstvého ovčího sýra
200 g tvrdého sýra
200 ml oleje
200 ml mléka
2 vejce
4 lžíce kefíru
sůl
pepř
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Cesto rozdelíme na polovice.

  2. Jednu vyvaľkáme a uložíme na plech.

  3. Poukladáme naň vrstvu tenkých plátkov zemiakov, vrstvu plátkov tekvice, vrstvu tvarohu. Každú vrstvu posolíme, posypeme korením, poprášime múkou a posypeme strúhaným syrom.

  4. Poslednú vrstvu (tvarohovú) polejeme vajcami rozmiešanými s mliekom a kefírom, pokvapkáme olejom a prikryjeme druhým plátom cesta.

  5. Cesto potrieme olejom, posypeme sezamom. Pečieme asi 1 hod pri 180 st.

  6. Režeme teplé na štvorce a podávame samotné alebo so zeleninovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!