Tvarohové karbanátky na slano

Recepty, Ostatní

Suroviny

měkký tvaroh (nejlépe v papíře, ne z vaničky)
1 střední cibule
6 stroužků česneku
2 celá vejce
podravka
sůl
mletý černý pepř
sladká paprika
majoránka
20 dkg anglické slaniny
strouhanka (cca 3 velké hrsti)
petrželka nebo jiné bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme měkký tvaroh, cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek, 2 vejce, anglickou slaninu, strouhanku, velkou hrst petrželky, ochutíme solí, podravkou, hrstí majoránky, zaprášíme mletou paprikou.

  2. Směs musí být pikantnější a slanější než na masové karbanátky. Konzistence musí být tužžší, aby se z ní daly pěkně dělat karbanátky.

  3. Ty obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

  4. Příloha je stejná, jako u masových karbanátků. Vůbec není poznat, že jsou z tvarohu. Jsou dobré, rychlé a levné.

  5. Z tohoto množství jsem měla 10 středních kousků. Jsou dobré i za studena ke svačině př. do školy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!