Tuňák snack salát s olivami

Recepty, Saláty

Suroviny

Krabička Tuňák (snack s olivami 220g netto viz foto)
100 g vypeckovaných černých oliv
4 vejce uvařená natvrdo
4 keříčková rajčata nebo cherry rajčátka (v tom případě zvýšíme množství)
šalotka nebo libovolná menší cibule
čerstvá bazalka
3 lžíce zakysané smetany
1 lžíce majonézy
citronový pepř
sůl
2 lžíce bazalkového oleje nebo olivového oleje
2 lžičky dijonské hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Zakysanou smetanu, majonézu, hořčici, olej, pepř a sůl prošleháme v kompaktní hmotu.

  2. Tuňáka (jsou to takové úhledné kostky) dáme do misky, přidáme překrájená rajčata, olivy, vajíčka, natrháme bazalkové lístky, přelijeme omáčkou, dosolíme podle chuti. Dáme vychladit a podáváme jako lehkou večeři s čerstvým pečivem.

  3. Kdo je na dietě, nemusí dávat majonézu, použije jen zakysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!