Trhanec s borůvkami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1/4 kg polohrubé mouky
1/2 l mléka
2 vejce
trochu soli
2 lžíce cukru
kousek citrónové kůry
1/2 lžičky prášku do pečiva
5 dkg másla
30 dkg borůvek
3 lžíce mléka
2 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Mouku rozmícháme s mlékem na hladké těstíčko. Přimícháme žloutky, sůl, cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a nakonec tuhý sníh ušlehaný s bílků a prášek do pečiva. Těstíčko musí být husté jako na kapání.

  2. Na pekáči rozpálíme máslo, vylijeme na něj těstíčko a v dobře vyhřáté troubě upečeme.

  3. Když je těsto propečené, roztrháme je vidličkou a takto upravený trhanec ještě do růžová osmahneme. Hotový trhanec podáváme s borůvkami rozmačkanými s cukrem a rozředěnými mlékem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!