Trdelník z domácí pekárny

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

4 žloutky
20 ml rumu
100 ml mléka
60 g másla
20 g sádla
60 g moučkového cukru
5 g soli
20 g čerstvého droždí nebo 1 lžičku sušeného
500 g polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny vložíme do pekárny v pořadí, jak jsou psané v receptu. Po vykynutí vyndáme z DP a rozdělíme na 5 dílů. Vyválíme dlouhý váleček, který namotáme na pomaštěnu láhev a vyválíme v posýpce z vanilkového cukru + skořice. Můžeme přidat i nasekané ořechy.

  2. Vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů, dokud nezezlátnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!