Trdelník z domácí pekárny
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 4 žloutky
- 20 ml rumu
- 100 ml mléka
- 60 g másla
- 20 g sádla
- 60 g moučkového cukru
- 5 g soli
- 20 g čerstvého droždí nebo 1 lžičku sušeného
- 500 g polohrubé mouky
Postup Trdelník z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny vložíme do pekárny v pořadí, jak jsou psané v receptu. Po vykynutí vyndáme z DP a rozdělíme na 5 dílů. Vyválíme dlouhý váleček, který namotáme na pomaštěnu láhev a vyválíme v posýpce z vanilkového cukru + skořice. Můžeme přidat i nasekané ořechy.
Vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů, dokud nezezlátnou.