Topinky s parádou

Recepty, Ostatní

Suroviny

Topinky:
chléb Šumava
olej
palice čestvého česneku
plnotučná hořčice
kečup
Paráda:
200 g slaniny
300 g točeného salámu (možno Gothaj, Junior, párky aj.)
4 střední cibule
10 velkých vajec (nebo 15 malých)
svazek pažitky (jarní cibulka)
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Chléb nakrájíme na silnější krajíčky, asi 1,5 cm. Na jednu porci dáme dvě topinky. Chléb opečeme po obou stranách do zlatova ve větší vrstvě oleje. Opečené odkládáme na papírovou utěrku, nebo ubrousek odkapat. Když máme topinky hotové, potřeme je důkladně z obou stran česnekem dokud se nám stroužek nezačne do topinky propadat. Poté na vedle sebe vyskládané topinky dáme dvě lžičky plnotučné hořčice, kterou rozetřeme. Na hořčici dáme 2 lžičky kečupu a rovněž rozetřeme.

  2. Nyní přistoupíme k přípravě parády: Slaninu, salám i cibuli si nakrájíme na kostičky. Nejprve roztavíme slaninu, na vytavené škvarečky dáme vyrestovat salám. Když se nám i ze salámu vysmaží křupavé kostičky, vsypeme do kastrólu cibuli a společně smažíme než nám cibule zhnědne. Nesmí být ale křupavá. Jen tak do zlatoskleněna. Poté vlijeme vejce, mícháme a mícháme. Když nám začnou vejce tuhnout, vsypeme nasekanou pažitku, osolíme a vydatněji opepříme. Celou směs mícháme tak aby se nám nedělaly velké cucky a sundáme ji ještě před ztuhnutím. Pořád mícháme a nandaváme lžící na topinky ve vysoké vrstvě. Necháme mírně ztuhnout a podáváme.

  3. Možno podle chuti nakonec posypat strouhanou nivou. Druhý den ráno studené chutnají ještě lépe!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!