Tiramisu s Mascarpone
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g sýru Mascarpone
- 1 balíček mandlových pusinek Amaretti
- 3 dl silné vychladlé kávy
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru moučky
- 2 lžíce mandlového likéru Amaretto
- kakao na posypání
Postup Tiramisu s Mascarpone
Postup přípravy receptu
-
Smetanu vyšleháme dotuha.
Mascarpone vyšleháme s cukrem a mandlovým likérem, promícháme s ušlehanou smetanou.
Mandlové pusinky namočíme ve vychladlé kávě a rozložíme je těsně vedle sebe na dno půlkulaté misky vyložené potravinářskou fólií.
Potřeme je polovinou krému, rozložíme na ně opět pusinky namočené v kávě a zakryjeme je zbylým krémem.
Vršek obložíme zbylými namočenými pusinkami, tiramisu překryjeme fólií a zatížíme. Necháme přes noc v chladničce.
Před podáváním Tiramisu opatrně vyklopíme z formy na talíř, stáhneme fólii a poprášíme kakaem.