Tiramisu s Mascarpone

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g sýru Mascarpone
1 balíček mandlových pusinek Amaretti
3 dl silné vychladlé kávy
250 ml smetany ke šlehání
100 g cukru moučky
2 lžíce mandlového likéru Amaretto
kakao na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu vyšleháme dotuha.

  2. Mascarpone vyšleháme s cukrem a mandlovým likérem, promícháme s ušlehanou smetanou.

  3. Mandlové pusinky namočíme ve vychladlé kávě a rozložíme je těsně vedle sebe na dno půlkulaté misky vyložené potravinářskou fólií.

  4. Potřeme je polovinou krému, rozložíme na ně opět pusinky namočené v kávě a zakryjeme je zbylým krémem.

  5. Vršek obložíme zbylými namočenými pusinkami, tiramisu překryjeme fólií a zatížíme. Necháme přes noc v chladničce.

  6. Před podáváním Tiramisu opatrně vyklopíme z formy na talíř, stáhneme fólii a poprášíme kakaem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!