Thajské curry

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

nudličky kuřecího masa cca 200 g
1 malá cuketa
1 větší mrkev
pórek
0,5 cm zázvoru na malé kousky
2 stroužky česneku na malé kousky
400 ml kokosového mléka
chilli omáčka (nebo chilli papričky)
lžička kari
rybí omáčka (není nutná)
olej
pepř
koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji ve wok pánvi zprudka osmahneme kuřecí kousky, aby se zatáhly, přidáme pokrájenou zeleninu, zázvor a česnek, přidáme menší lžíci rybí omáčky (používá se místo soli, pokud ji nechceme použít, stačí jen osolit), lžíci chilli omáčky (netřeba s ní šetřit, kokosové mléko to pak hodně zjemní), lžičku kari a zalijeme kokosovým mlékem.

  2. Provaříme asi 10 minut (aby mrkev změkla), přidáme koriandr a dochutíme (chilli, pepř).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!