Těstoviny s tuňákovo-vinnou směsí
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400 g těstovin
- sůl, čerstvě mletý pepř
- 1 červenou cibuli, 3 stroužky česneku
- 1 chilli papričku
- 2 PL olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- 2 PL nasekané petrželky
- 1 PL nasekaných kaparů,
- 1 konzerva tuňáka v oleji
- 50 g strouhaného sýra
Postup Těstoviny s tuňákovo-vinnou směsí
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu. Scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek si oloupeme. Společně s chilli papričkou je nasekáme na drobné kousky, osmahneme na olivovém oleji v pánvi.
Vmícháme nasekanou petrželku. Směs zalijeme vínem. Zredukujeme na polovinu. Přidáme okapaného tuňáka a kapary, krátce podusíme.
Vmícháme těstoviny a prohřejeme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Na talíři posypeme těstoviny nastrouhaným sýrem.