Těstoviny s tuňákovo-vinnou směsí

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g těstovin
sůl, čerstvě mletý pepř
1 červenou cibuli, 3 stroužky česneku
1 chilli papričku
2 PL olivového oleje
100 ml bílého vína
2 PL nasekané petrželky
1 PL nasekaných kaparů,
1 konzerva tuňáka v oleji
50 g strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu. Scedíme a necháme okapat. Cibuli a česnek si oloupeme. Společně s chilli papričkou je nasekáme na drobné kousky, osmahneme na olivovém oleji v pánvi.

  2. Vmícháme nasekanou petrželku. Směs zalijeme vínem. Zredukujeme na polovinu. Přidáme okapaného tuňáka a kapary, krátce podusíme.

  3. Vmícháme těstoviny a prohřejeme. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Na talíři posypeme těstoviny nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!