Těstoviny s cizrnou, tykví a čínským zelím

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g dlouhých těstovin (fusilli)
1 malá tykev
300 g cizrny
200 g žampionů
2 stroužky česneku
1 lžička kurkumy
150 ml mléka
10 listů čínského zelí
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cícer namočíme aspoň na 12 hod do studenej vody a potom ho uvaríme do polomäkka.

  2. Tekvicu nakrájame na kocôčky 1x1x1 cm a premiešame s uvareným cícerom. Spolu vysypeme na plech (na pečiaci papier) a 20 min v rúre na 180°C pečieme.

  3. Cestoviny uvaríme al dente. Scedíme a necháme odkvapkať.

  4. Na oleji necháme rozvoňať plátky cesnaku, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a chvíľu opekáme. Primiešame kurkumu, zalejeme mliekom a krátko povaríme, kým sa časť tekutiny nevyparí. Potom vložíme listy čínskej kapusty a na silnom plameni za stáleho miešania necháme listy zavädnúť (len asi 3 minútky).

  5. V miske zmiešame cestoviny, tekvicu s cícerom a šampiňónovú zmes. Premiešame a ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!