Těstoviny plněné 4 druhy sýra

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Rajčatová omáčka:
1 cibule (menší)
1 stroužek česneku
1 lžíce oleje
1 plechovka (400 g) loupaných rajčat
200 g drcených rajčat (v plechovce)
0,5 lžičky oregána
0,5 lžičky sušené bazalky
trochu cukru
sůl
pepř
Těstoviny:
20-25 kusů těstovin vhodných na plnění (conchiglioni, lumaconi)
1 mozzarella
200 g ricotty
120 g mascarpone
50 g strouhaného parmazánu (+ na posypání)
1 vejce
200 g klobásy (uzené)
bazalka
tymián
oregáno

Postup přípravy receptu

  1. Omáčka: Najemno nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na oleji. Loupaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Nakrájená rajčata, šťávu v níž byla rajčata naložena a drcená rajčata přidáme k cibuli. Povaříme asi 10-15 minut. Před dokončením přidáme sušené oregáno, bazalku a cukr. Dochutíme solí a pepřem.

  2. Těstoviny: Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Uvařené těstoviny propláchneme proudem studené vody a dáme stranou.

  3. Vidličkou promícháme (utřeme) všechny druhy sýrů. Podle potřeby dosolíme. Přidáme vejce a opět promícháme. Klobásy nakrájíme na kolečka.

  4. Do zapékací misky nebo pekáčku dáme na dno rajčatovou omáčku a na ní poklademe kolečka klobás. Sýrovou směs přendáme do cukrářského sáčku a plníme těstoviny, které klademe do pekáčku mezi kolečka klobásy.

  5. Naplněné těstoviny posypeme strouhaným parmazánem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180ºC asi 20-25 minut, povrch by měl mít lehce zlatavou barvu. Čerstvé bylinky nasekáme, posypeme jimi zapečené těstoviny a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!