Těstoviny plněné 4 druhy sýra
Recepty, TěstovinySuroviny
- Rajčatová omáčka:
- 1 cibule (menší)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 plechovka (400 g) loupaných rajčat
- 200 g drcených rajčat (v plechovce)
- 0,5 lžičky oregána
- 0,5 lžičky sušené bazalky
- trochu cukru
- sůl
- pepř
- Těstoviny:
- 20-25 kusů těstovin vhodných na plnění (conchiglioni, lumaconi)
- 1 mozzarella
- 200 g ricotty
- 120 g mascarpone
- 50 g strouhaného parmazánu (+ na posypání)
- 1 vejce
- 200 g klobásy (uzené)
- bazalka
- tymián
- oregáno
Postup Těstoviny plněné 4 druhy sýra
Postup přípravy receptu
-
Omáčka: Najemno nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme na oleji. Loupaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Nakrájená rajčata, šťávu v níž byla rajčata naložena a drcená rajčata přidáme k cibuli. Povaříme asi 10-15 minut. Před dokončením přidáme sušené oregáno, bazalku a cukr. Dochutíme solí a pepřem.
Těstoviny: Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Uvařené těstoviny propláchneme proudem studené vody a dáme stranou.
Vidličkou promícháme (utřeme) všechny druhy sýrů. Podle potřeby dosolíme. Přidáme vejce a opět promícháme. Klobásy nakrájíme na kolečka.
Do zapékací misky nebo pekáčku dáme na dno rajčatovou omáčku a na ní poklademe kolečka klobás. Sýrovou směs přendáme do cukrářského sáčku a plníme těstoviny, které klademe do pekáčku mezi kolečka klobásy.
Naplněné těstoviny posypeme strouhaným parmazánem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180ºC asi 20-25 minut, povrch by měl mít lehce zlatavou barvu. Čerstvé bylinky nasekáme, posypeme jimi zapečené těstoviny a podáváme.