Těstovinový salát s kuřecími prsíčky

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g těstovin - vrtule
250 g mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, kapie)
400 g uvařených barevných fazolí
200 g tvrdého sýra
3 kyselé okurky
1 lžíce oleje
Zálivka:
400 g bílého jogurtu
2 lžíce hořčice
2-3 lžíce nálevu z okurek
sůl, pepř
3 vejce natvrdo na ozdobu
300-400 g kuřecích prsíček, pečených nebo vařených

Postup přípravy receptu

  1. Vrtuľky uvaríme v osolenej vode. Asi 2 min pred dovarením pridáme k nim mrazenú zeleninu, scedíme a necháme odkvapkať. Premiešame s lyžicou oleja a necháme vychladnúť.

  2. Potom k cestovinám so zeleninou pridáme uvarenú fazuľu, na kocky narezané uhorky, nahrubo nastrúhaný syr a premiešame.

  3. Zmiešame ingrediencie na zálievku, vlejeme do šalátu, premiešame a necháme v chlade odstáť.

  4. Na tanieri obložíme plátkami vajec a kuracích prsíčok.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!