Telecí pečené s mrkví a zázvorem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g telecí kýty
100 g plátků slaniny
5 mrkví
cca 300 g brambor (množství tak, aby pokryly povrch)
mletý zázvor
drcený kmín
pepř (pokud máte citronový pepř, tím lépe)
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepema, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.

  2. Očištěné mrkve a brambory nakrájíme na plátky.

  3. Pekáček vhodné velikosti, popř. zapékací mísu, vytřeme dostatečně máslem, na dno rozložíme kolečka mrkve.

  4. Mrkev poklademe masem, na maso rozložíme slaninu a vše zakryjeme plátky brambor.

  5. Bramory osolíme, okmínujeme a poklademe máslem.

  6. Pekáček zakryjeme a vložíme na hodinu do vyhřáté trouby na 200C. Všechny chuti se krásně prolnou.

  7. Po hodině odkryjeme a dopečeme dokřupava. Pokud by se vám zdálo málo šťávy, můžete v průběhu pečení malinko podlít vodou nebo slabým vývarem. Ale zdá se mi, že šťávy vše pustilo akorát:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!